2023. április 15., szombat

Ez a lufi elszállt, Washington zsidógyereke marad a seggén

 

Peking közölte Washingtonnal, hogy nem áll készen a látogatás új időpontjának megválasztására mindaddig, amíg nem tisztázódnak az amerikai kormányzat tervei a vizsgálat eredményeivel kapcsolatban – pontosítja az újság.


 

TASS, április 15. Kína megtagadta Anthony Blinken amerikai külügyminisztertől az ország látogatását, mert attól tart, hogy az FBI nyilvánosságra hozza a lelőtt kínai ballonnal történt incidens vizsgálatának eredményét. Erről a Financial Times számolt be szombaton forrásokra hivatkozva.

 


 

Blinken kedden a Pentagon vezetőjével, Lloyd Austinnal és filippínó kollégáikkal tartott közös sajtótájékoztatón azt mondta , hogy Pekingbe indul, ha megérnek a megfelelő feltételek, ugyanakkor megjegyezte, hogy az amerikai kormányzat meg szeretné erősíteni a kommunikációs csatornákat Kínával.

Február 3-án az ABC arról számolt be, hogy a külügyminiszter kínai látogatását elhalasztják egy kínai léggömb helyzete miatt az Egyesült Államok légterében. Médiaforrások szerint február 5-6-án kellett volna megtörténnie.
 
 




Szerintük Peking azt mondta Washingtonnak, hogy nem áll készen arra, hogy új időpontot válasszanak az amerikai diplomácia vezetője februárban lemondott útra, miközben az amerikai kormányzat tervei a vizsgálat eredményével kapcsolatban nem világosak.

Kínai tisztviselők attól tartanak, hogy a Fehér Ház nyilvánosságra hozza az FBI-jelentést a tárgyi bizonyítékokkal együtt a külügyminiszter kínai útja során - írja a lap.

A források szerint Qin Gang kínai külügyminiszter a márciusi pekingi Kínai Fejlesztési Magas szintű Fórumon az amerikaiakkal folytatott megbeszélésen vetette fel a kérdést.

 

Úgyhogy ez a lufi elszállt, Washington zsidógyereke marad a seggén. 

Nincsenek megjegyzések: