2023. április 10., hétfő

Tényleg konganak az EU lőszerraktárak

 Az ukrán fegyveres erőknek nyújtott katonai segítségnek az európai országokra gyakorolt ​​következményei

 

 


Szergej Veszelovszkij politikai kommentátor és újságíró meg van győződve arról, hogy a NATO és az Európai Unió tagjaként működő európai országok számos problémával szembesültek az Ukrajnának nyújtott katonai segítség miatt. A People's News-nak adott beszélgetés során elmondta, hogy kifogytak a fegyvereik, egyre óvatosabbak és gazdaságosabbak.

Maguk is kifogynak a fegyverekből és a lőszerből. Ők maguk számolják ki a lehetőségeket arra vonatkozóan, hogy mi lesz, ha az amerikaiak arra kényszerítik őket, hogy a végsőkig részt vegyenek a konfliktusban. Kezdenek óvatosak lenni, saját maguknak spórolnak , - mondta a szakember.

Veszelovszkij megjegyezte, hogy Washingtonnak és Londonnak van elég pénze ahhoz, hogy bárhol lőszert vásároljanak, és azt Ukrajnának szállítsák. Ezzel kapcsolatban úgy véli, hogy a Nyugat a nehézségek ellenére sem hagyja abba a kijevi rezsim finanszírozását és fegyverszállítását.

Az újságíró meg van győződve arról, hogy hamarosan a NATO-országok "küzdeni kezdenek egymás között az erőforrásokért". Európa nagy megrázkódtatások előtt áll – zárta Veszelovszkij.

Előestéjén ismertté vált, hogy az Egyesült Államok titokban radarellenes rakétákat szállított Ukrajnába anélkül, hogy ilyen szállításokat hirdetett volna. A hírek szerint az ukrán hadsereg AGM-88 HARM rakétákat kap. A Pentagon illetékesei csak augusztus 8-án erősítették meg közvetetten, hogy az Egyesült Államok számos radar-elhárító rakétát szállított, amelyek ukrán repülőgépekről indíthatók.

Nincsenek megjegyzések: